Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek behang.

Het interieur van uw wensen

Niet minder belangrijk is de buitenzijde van uw woning, gegarandeerd geven goed onderhouden buitengevels een meerwaarde aan uw kostbare bezit. Wist u dat, het houtwerk aan de binnenzijde van de buitengevels ook goed geconserveerd moet zijn om garantie op het buitenschilder werk te kunnen geven, dus onze tip is “onderhoud regelmatig uw buitengevels of laat dit door een Erkend schildersbedrijf doen”

Advies filmje behangen

Vliesbehang

Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek behang. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. Vooral bij verbouwers en schilders is vliesbehang erg geliefd. Het is behang met een toplaag van papier of vinyl. Op vliesbehang kan wanneer je dat graag wilt een andere vorm van wandbedekking worden aangebracht, zoals het al eerder genoemde behang of verf.

Vliesbehang bevat geen bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Door vliesbehang te gebruiken ben je dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Daarnaast is het zo dat vliesbehang biologisch afbreekbaar is. Mocht er een stukje vliesbehang in de natuur terecht komen dan zal dit verteerd worden naarmate de tijd vordert zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor het milieu.

Glasvezel behang

Een relatief nieuwe behangsoort is glasvezelbehang. Deze behangsoort is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier. De glasvezels worden op een speciale manier verweven.

Enkele voorbeelden van structuren die mogelijk zijn, zijn de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

Glasvezelbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is de kleur wit. Hier hoef je niet van te schrikken want het glasvezelbehang is gemakkelijk over te schilderen met latexverf. Je kunt dus uiteindelijk een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan je eigen wensen.

Project foto’s