Hier vind u tips over het onderhouden van uw schilderwerk maar ook nieuwtjes en interessante weetjes over de schilderbranche.

Schoonmaken

Neem bij het ramen wassen ook het houtwerk af met een vochtige spons of doek. Zorg wel dat u schoonmaakmiddel gebruikt dat geen schuurmiddel, alcohol (bijvoorbeeld spiritus) of chloor bevat.

Ventilatie

Voldoende ventilatie zorgt er voor dat bouw- en woonvocht verdampen voordat het uw muren of houtwerk kan aantasten.

[fusion_counters_circle animation_offset=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_counter_circle value=”100″ filledcolor=”#2ea3f2″ unfilledcolor=”” size=”220″ scales=”no” countdown=”no” speed=”2500″]100%[/fusion_counter_circle][/fusion_counters_circle]

Watergedragen verf

Wij zijn 100% voor watergedragen verf. De Nederlandse overheid heeft voor professionele verwerkers het gebruik van waterverdunbare producten in het binnengebruik verplicht, als bescherming voor de schilders (OPS-schildersziekte, veroorzaakt door te veel blootstaan aan oplosmiddelen). Dit is geregeld in de ARBO-wet. Hiermee loopt Nederland ten opzichte van de rest van Europa vooruit.

Beschadigingen

Deuren, deurposten en dorpels hebben meer te lijden van beschadigingen, probeer deze daarom te voorkomen. Eventuele beschadigingen zo snel mogelijk repareren en bijwerken met verf.

Kitwerk

Kitaansluitingen van ramen, deuren en kozijnen moeten niet gaan lekken. Zorg dat de kitranden intact blijven en goed blijven hechten. Herstel gebreken om inwatering van buiten en daarmee houtrot te voorkomen. Zorg dat de kit overschilderbaar is met verf die u gebruikt.

Behangwerk

Sneller behangen

Sinds kort hebben wij geïnvesteerd in een waterbak. Met deze bak kun je sneller en efficiënter behangen. Je legt het glasweefsel behang in de waterbak, door het water wordt de lijm actief en kun je het meteen op de muur plakken. Hierdoor hoef je geen lijm meer op de muur te smeren of op het behang zelf.